Welcome Guest. ( logon | register )   
FAQ Member List Albums Today's Posts Search

PointedThree :  Sedan Forums : W203 C Class : New to me - 2003 C32 AMG!

Page 1 of 1 1
New to me - 2003 C32 AMG!
Topic Tools Message Format
Author
Posted 8/3/2018 3:04 PM
Suppatime
Member


Date registered: Aug 2012
Location:
Vehicle(s): 1980 300GD OM606 / 717.4xx Custom, 2003 C32 AMG
Posts: 35
25
New to me - 2003 C32 AMG!

Hello all:

Still resto-modding my 1980 300GD (Gelandewagen) with the OM606 superturbodiesel and a 5-speed transmission with O/D. That project is taking years and in the mean time, I found a steal but I guess now I'm paying for it.

Yesterday, I picked up a 2003 C32 AMG in SoCal! Today, my engine light came on and I pulled the following codes:

P0422
P0432

Simplest research tells me these are the Bank 1 and Bank 2 O2 sensors getting a faulty reading, but now I'm digging deeper and the consensus seems to be it's highly unlikely both cats have failed at the same time. I've found Bosch sensors on Amazon that will require some splicing for $55 and ones with the correct harness for around $80 each... but now I'm reading it's more likely the MAP sensor is faulty and causing the bad readings (learned there's no MAF sensor in this car... neat!).

There's no stuttering in the engine or transmission (runs beautifully for 166,000 miles) but despite me playing around with it, MPGs are low (11.9 - 13.8).

Any thoughts, fellow motor heads? I'd rather not spend a fortune on both O2 sensors, the MAF and then find out it's my cats...

Edited by Suppatime 8/3/2018 3:06 PM
#239657
Top of the page Bottom of the page
Author
Posted 8/7/2018 5:56 PM
Suppatime
Member


Date registered: Aug 2012
Location:
Vehicle(s): 1980 300GD OM606 / 717.4xx Custom, 2003 C32 AMG
Posts: 35
25
Re: New to me - 2003 C32 AMG!

Aaaand now I'm having a whole other host of electrical-related mishaps. Headlights not working, rear fog (didn't know I had this) front fog, SRS light.

I have a faulty passenger door lock actuator (locks and re-locks about 6 times before automatically locking) and am thinking my MAP sensor needs cleaning... but I'm wondering what else is going on.
#239673 - in reply to #239657
Top of the page Bottom of the page
Author
Posted 8/7/2018 5:56 PM
Suppatime
Member


Date registered: Aug 2012
Location:
Vehicle(s): 1980 300GD OM606 / 717.4xx Custom, 2003 C32 AMG
Posts: 35
25
Re: New to me - 2003 C32 AMG!

Aaaand now I'm having a whole other host of electrical-related mishaps. Headlights not working, rear fog (didn't know I had this) front fog, SRS light.

I have a faulty passenger door lock actuator (locks and re-locks about 6 times before automatically locking) and am thinking my MAP sensor needs cleaning... but I'm wondering what else is going on.
#239674 - in reply to #239657
Top of the page Bottom of the page
Author
Posted 8/7/2018 5:56 PM
Suppatime
Member


Date registered: Aug 2012
Location:
Vehicle(s): 1980 300GD OM606 / 717.4xx Custom, 2003 C32 AMG
Posts: 35
25
Re: New to me - 2003 C32 AMG!

Aaaand now I'm having a whole other host of electrical-related mishaps. Headlights not working, rear fog (didn't know I had this) front fog, SRS light.

I have a faulty passenger door lock actuator (locks and re-locks about 6 times before automatically locking) and am thinking my MAP sensor needs cleaning... but I'm wondering what else is going on.
#239675 - in reply to #239657
Top of the page Bottom of the page
« View previous thread :: View next thread »
Page 1 of 1 1
Forum Jump :
All times are EST.  The time is now 6:52:02 AM.

Execution: 0.390 seconds, 77 cached, 26 executed.